Jak vybrat správný gril.

Pro výběr grilu, který bude odpovídat vašim přestavám je nutné nejdříve zodpovědět základní otázky: 

kolik lidí budete chtít obsloužit, kde budete grilovat, jak často, a kde bude gril uskladněný.

Níže vám představíme jednotlivé druhy grilů a jejich prvky, které váš kulinářský zážitek ještě více umocní.

V naší nabídce jsou grily na dřevěné uhlí kombinující jedinečné aroma s nostalgickou atmosférou grilování nebo grily plynové u kterých oceníte zejména jednoduchou obsluhu. 

grily na dřevěné uhlí 

Campingas přichází s převratnou novinkou v grilování na dřevěném uhlí. Moderní vzhled s unikátním tvarem dohromady se snadnou obsluhou vás okamžitě zaujmou. Unikátní konstrukce řady Bonesco Q využívají rychlého předehřevu dřevěného uhlí za pomocí plynové kartuše a piezo zapalování.

 

Plynové grily

V oblasti plynových grilů zaujímá značka Campingaz vedoucí postavení na trhu. Krom jednoduché obsluhy je jejich výhodou to, že prakticky nekouří. Díky tomu je využijete třeba na balkóně v případě že nevlastníte zahradu. 

Zapálení grilu
Každý gril je opatřen piezoelektrickým nebo elektronickým zapalováním , kdy se gril zapálí pouhým stisknutím tlačítka při současném otočením ovládacího knoflíku přívodu plynu.
Uvedení do provozu – plynové grily
Doba zahřívání
- V porovnání s grily na dřevěné uhlí potřebuje plynový gril k zahřátí významně kratší čas, jelikož stačí 5 -10 minut (u grilů s litinovými rošty se doporučuje doba 10 – 15 minut).


Grilování na plynovém grilu Plynové grily dosahují na grilovací ploše ideální teplotou pro grilování v rozmezí od 220°– 300°C x naopak při grilování nadřevěném uhlí, kdy je teplota 450°– 500°C musíte být velmi opatrní, aby jste jídlo nespálili, neboť právě spálené tuky mohou být karcinogenní. Plynový gril je díky možnosti regulace teploty multifunkčním zahradním zařízením, umožňujícím grilování libovolných pokrmů jako maso, ryby, zeleninu, ovoce. Při zavřeném víku lze dokonce gril využít jako troubu

Grilování v zimě - I po skončení letní sezony, kdy se dny zkrátí a teplota klesne, skutečný fanda grilování zůstává a užívá si grilování i v zimě. Trend celoročního grilování se začíná v Evropě rozšiřovat, kdy v současné době jži 55% uživatelů grilů využívá svoje grily po celou sezonu.
S plynovými grily Campingaz můžete celou zimu grilovat nejen steaky, klobásy ale také kaštany, péci cukroví,
díky zavřenému víku využít gril jako venkovní troubu. Užít si tak as venku i v zimě se sklenkou svařeného vína.

 

 

Hořáky plynových grilů

Trubkové - nerezové horáky trubkového profilu použité u grilů řady 3 Series a 4 Series umožňují učinné rozvádění tepla, snadné přizpůsobení plamene potřebám nepřímého grilování a ohřívání. Dlohodobé a bezporuchové používání zabezpečené kvalitním nerezovým materiálem a aspeciálním chráničem hořáku, fungujícím rovněž jako rozptylovač tepla.

 

 

Hořáky s technologií RBS - Radiant burner system® je ojedinělou technologií keramických hořáků umístěných po bocích grilovací vany zaručující:

•Zdravější grilování, neboť šťávy z pokrmů neodkapávají na hořáky a tuk se tak nepřipaluje.
•Nejvýkonnější grilování při rovnoměrném dosažení teploty mezi 250 až 300 °C po celé grilovací ploše.
•Bezúdržbové používání díky bočnímu umístění hořáků.
•Všestranné použití umožňující přímé i nepřímé grilování či použití rožnící jehly.

 

 Hořáky s technologií Low Flame - Low Flame Technology® je patentovaný systém hořáků trubkového profilu, díky kterému jsou grily řady Texado™:
•Výkonné: krátké výkonné plameny v maximální vzdálenosti 70 mm od grilovací plochy, optimální teplota pro grilování 250-300 °C
po celé ploše.
•Úsporné: efektivní využití tepla při výkonu pouhých 4 kW, minimální tepelné ztráty díky hořákům chráněným proti větru, o 50 %
nižší spotřeba plynu.
•Rychlé: urychlená předehřívací fáze v rozmezí 5-10 minut výrazně zkracuje dobu grilování.
•Zdravé: odvádění odkapávajících šťáv mimo plamen omezuje spalování tuků a tvorbu nebezpečných škodlivin.

 

 Ploché hořáky - 2 ploché „pancake” hořáky z aluminizované oceli zabezpečují dostatečný výkon při nízké spotřebě plynu.
Hořáky nejvyšší řady EXS jsou z nerezi, zabezpečující mimořádně dlouhou životnost.

 

 

Způsoby grilování

Teplota
Jako nejvhodnější teplota pro správné grilování je v intervalu 220°– 300°C. Aby jste mohli určit jaká zhruba teplota působí na pokrm, jsou u většiny našich grilů ve víku umístěné teploměry. U lávových grilů těchto je teplota indikována takto:
„LOW“ 120 – 130°C
„Medium“ 170 – 220°C
„High“ 260 – 340°C
Ostatní modely plynových grilů mají teploměry s číselnou specifikací teploty.
-
Přímé grilování - spočívá v „klasice“ grilovaný pokrm je umístěný na roštu přímo nad hořákem a díky přímému teplu je pokrm grilován, doba grilování by neměla být delší než 30 minut.

Nepřímé grilování – tento způsob je vhodný pro větší kusy masa, kousky drůbeže, kdy necháte pro grilování puštěný jeden hořák, druhý vypnete pokrm umístíte nad vypnutý hořák a při zavřeném víku grilujete, kdy teplo uvnitř proudí a působí na pokrm pomaleji, ale ze všech stran, doba grilování je obvykle delší než 30 minut.

 

 

 

Garland

Copyright © 2006 GARLAND distributor, s.r.o. Fotografie, videa, loga nebo texty na tomto webu jsou chráněny autorskými právy výrobce nebo distributora a je zakázáno je používat nebo dále šířit bez svolení společnosti GARLAND distributor, s.r.o.